Shell sluit deals voor zonne-energieprojecten VK

Door ABM Financial News op 4 oktober 2021 12:24 | Views: 8.878

Shell sluit deals voor zonne-energieprojecten VK
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft overeenkomsten gesloten met Island Green Power en Clearstone Energy voor zonne-energieprojecten in het Verenigd Koninkrijk. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus maandag.

De deal met Island Green Power betreft een eerste samenwerking voor zo'n 700 megawatt aan opwekvermogen. Wat de Clearstone-overeenkomst betreft, hebben de projecten een totale gecombineerde exportcapaciteit van 100 megawatt.

Beide deals zijn nog wel onderworpen aan een toekomstige definitieve investeringsbeslissing, aldus Shell, dat verder geen financiële details meldde.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jan de vakman
0
De Buurman
0
Om dit in perspectief te plaatsen: in mei 2021 was de totale capaciteit opgewekte zonne-energie 13.434 MW (volgens het Department for Business, Energy & Industrial Strategy). Deze projecten zijn goed voor ruim 5% van de totale capaciteit uit zonne-energie.
deegee
0
we gaan de goede kant uit, er zit nog meer in het vat, even de cijfers afwachten !! maar deze zijn absoluud heel goed!!!!. op naar de 22,00 euro per aandeel
Opentop
0
ik zit eens naar de prijzen van energieleveranciers te kijken. Dat is echt een stuk opgelopen. Tenminste als je 1 jaar wilt afsluiten. Op 3 jaar valt het nog wel mee. Nu zegt men dat Shell als energie leverancier veel minder marge zal maken, maar als ik deze aanbieders zie. Daarmee rekening hou dat de gas prijs nog geen 3 weken geleden pas echt begon te bewegen, tonen ze aan dat ze heel snel kunnen schakelen. Mocht over 3 weken de gas prijs weer dalen zullen de aanbieders waarschijnlijk meer tijd nodig hebben de prijzen aan te passen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.