'Squid Game' goed voor Netflix

Door ABM Financial News op 19 oktober 2021 22:42 | Views: 2.363

'Squid Game' goed voor Netflix
Beeld: Netflix

(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer abonnees aangetrokken, dankzij het verrassend grote succes van 'Squid Game' en 'The Witcher', maar handhaafde zijn verwachtingen voor het komende kwartaal. Dat bleek dinsdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de streamingreus.

Netflix kreeg er 4,4 miljoen betalende abonnees bij, wat ruim boven de eigen voorspelling was, van 3,5 miljoen, en ook fors meer dan de 3,78 miljoen die analisten gemiddeld hadden verwacht. Het aantal abonnees komt daarmee op ruim 213 miljoen.

Het bedrijf verwacht er in het vierde kwartaal 8,5 miljoen abonnees bij te krijgen. Dan wort er nieuwe content toegevoegd de grootste hit van Netflix van eigen makelij tot nog toe, de serie 'Squid Game'. Met deze verwacht zou het feestdagenkwartaal van vorig jaar geëvenaard worden. 

Analisten rekenen voor het vierde kwartaal gemiddeld op 8,4 miljoen nieuwe abonnees, maar veel analisten dachten dat die outlook na het derde kwartaal ruim omhoog kon. 

De wereldwijde hitserie 'Squid Game', zou zo'n 900 miljoen dollar waard zijn voor Netflix. Het bedrijf houdt daarmee een voorsprong op zijn rivalen Walt Disney, Apple, AT&T, Comcast, Amazon.com en ViacomCBS. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.