'AkzoNobel voldoet min of meer aan verwachtingen'

Door ABM Financial News op 20 oktober 2021 10:22 | Views: 2.499

'AkzoNobel voldoet min of meer aan verwachtingen'
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van AkzoNobel in het derde kwartaal kwamen breed genomen overeen met de verwachtingen. Dit concludeerde ING woensdag.

De resultaten gingen, zoals vooraf door AkzoNobel al was voorzien, gebukt onder de stroeve dynamiek in de grondstoffenmarkt.

De inspanningen die AkzoNobel zich getroost om de inflatie aan de grondstoffenzijde te compenseren zullen volgens ING niet geheel afdoende zijn. De bank wees daarbij op de initiatieven om de prijzen in het vierde kwartaal verder te verhogen, waar in het derde kwartaal al een verhoging met 9 procent kon worden gerealiseerd. Akzo zou de prijzen met 12 tot 14 procent willen verhogen dit kwartaal, om de impact van de hogere grondstofprijzen van 310 tot 340 miljoen euro te compenseren.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel AkzoNobel met een koersdoel van 125,00 euro.

Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 2,4 procent lager op 92,42 euro. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront