Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel

Door ABM Financial News op 21 oktober 2021 11:07 | Views: 2.570

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 95,00 naar 93,00 euro met handhaving van het Neutraal advies. 
 
Naar aanleiding van de resultaten van de onderneming over het derde kwartaal, kwam UBS tot de conclusie dat dit jaar de resultaten ten opzichte van 2020 onder druk komen te staan. Zo ziet UBS de marge met 160 basispunten afnemen en het operationeel resultaat (EBITDA) onder de 2 miljard euro uitkomen.

UBS wees donderdag op de opgelopen inputkosten van circa 730 miljoen euro. Ten aanzien van deze kosten verwacht de bank dat deze in de tweede helft van het volgend jaar afvlakken, waardoor de marges kunnen herstellen, gesteld dat er zich geen prijsdaling aandient.

AkzoNobel hanteert voor 2023 de doelstelling dat het EBITDA-resultaat 2 miljard euro zal bedragen en daar is volgens de bank vanaf 2021 dan wel een verbetering van de marge met 310 basispunten voor nodig. UBS gaat voor 2023 uit van 1,7 miljard euro aan EBITDA, de consensus zit op 1,9 miljard euro.

De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een groen Damrak 2 procent lager op 93,76 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.