Vakbonden willen loonsverhoging bij PostNL

Door ABM Financial News op 25 oktober 2021 11:26 | Views: 5.292

Vakbonden willen loonsverhoging bij PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Vakbonden Bond van Post Personeel en CNV Publieke Diensten willen een structurele loonsverhoging van 6 procent per jaar in de nieuwe cao met PostNL, naast extra waardering voor postbezorgers die langer in dienst blijven. Dat blijkt uit een brief van de bonden die maandag is gepubliceerd.

De vakbonden wijzen op de grote inspanningen die de medewerkers hebben geleverd tijdens de coronacrisis en de voltooiing van de samenvoeging van PostNL en Sandd, waardoor de concurrentie op de postmarkt is afgenomen.

Dit heeft geleid tot goede resultaten van PostNL, wat volgens de bonden een forse loonsverhoging mogelijk zou maken.

De vakbonden wijzen ook op de inflatie en het overheidsbeleid die de koopkracht van medewerkers verminderen. Ze eisen daarom minimaal een verbetering van de koopkracht.

De hogere lonen zijn ook nodig om meer postbezorgers aan te trekken, gezien de krapte op de arbeidsmarkt, ook om te voorkomen dat de huidige bezorgers opdraaien voor de onderbezetting.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Jemoetwat
0
Haha, zo zo. 6% per jaar, dat wil ik ook wel.
Dan verdien je over 3 jaar 20% meer dan nu. Weet je wat, laten we iedereen die zo hard gewerkt heeft dit geven, de zorg, de horeca, politie, ov, ministers, en de koning.
Allemaal meer koopkracht, hiep hoi !
Ritageld
0
PostNL moet dus opdraaien voor het Overheids- en ECB beleid! Jammer dat de vakbonden zich zo opstellen dat je ze niet meer serieus kunt nemen. Zien ze niet wat elders de realiteit is?
Jalen
0
Zo diskwalificeer je je als vakbond. 6% per jaar is ondenkbaar. Zelfs 3% per jaar is ondenkbaar. Wat een gepruts.
huseman1
0
Hahaha. Concurrentie is afgenomen op verlieslijdende markt. Eenmalige corona en structutele loonsverhoging van 6 procent. Je moet maar durven. Straks geen werk meer.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.