Beursblik: margedruk nekt Flow Traders

Door ABM Financial News op 28 oktober 2021 10:06 | Views: 4.465

Beursblik: margedruk nekt Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) De teleurstellende inkomsten van Flow Traders in het derde kwartaal zijn het gevolg tegenvallende marges in alle regio's. Dat stelde Jefferies donderdag in een rapport.

Vooral in de Verenigde Staten waren de marges laag, omdat Flow Traders een agressief prijsbeleid moet hanteren om zijn vastrentende activiteiten te laten groeien. Jefferies komt op 1,9 basispunten als marge, waar de markt rekende op 2,3 punten. Dit is fors lager dan de 2,7 punten van het tweede kwartaal. In de VS was de marge slechts 0,5 basispunten, waar de markt op 1,0 punt rekende.

Jefferies merkt op dat Flow Traders het wel beter deed dan in het vierde kwartaal van 2020, toen de volatiliteit ongeveer net zo laag was. Dit wijst op de positieve bijdragen van nieuwe groeimarkten.

De kosten waren iets hoger dan verwacht, waardoor het EBITDA-resultaat van 14,9 miljoen euro ruim onder de marktverwachting van 29,5 miljoen euro uitkwam. Jefferies, die vooraf op 21,3 miljoen euro had gerekend, bleek ook nog te optimistisch.

Jefferies verwacht dat de consensusverwachting voor de winst in 2021 zal worden verlaagd met een percentage dat iets boven 10 procent ligt.

De zakenbank herhaalde het koopadvies op Flow Traders met een koersdoel van 40,00 euro.

Het aandeel Flow Traders daalde donderdag 13,6 procent tot 30,56 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.