ING trekt stekker uit Payvision - media

Door ABM Financial News op 28 oktober 2021 13:31 | Views: 3.916

ING trekt stekker uit Payvision - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING trekt de stekker uit het in 2018 overgenomen betaalbedrijf Payvision, dat geen antwoord had op de sterke concurrentie in de betaalmarkt. Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag.

De 162 medewerkers verliezen hun baan en klanten moeten op zoek naar een nieuwe aanbieder.  

Met de sluiting ontdoet de bank zich van een hoofdpijndossier. Na de overname bleken er veel risicovolle klanten in het bestand te zitten, onder andere in de porno- en gokindustrie, waar het risico van witwaspraktijken groot wordt geacht.

De overname was een idee van voormalig CEO Ralph Hamers, die een antwoord zocht op de opmars van Adyen en andere nieuwe partijen op de betaalmarkt. ING wilde met Payvision zijn positie op die markt heroveren. Behalve de overnamesom van 350 miljoen euro, investeerde ING nog tientallen miljoenen in het bedrijf, volgens de krant.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.