Infestos verlengt aanmeldingstermijn overnamebod op Neways

Door ABM Financial News op 3 november 2021 18:28 | Views: 4.037

Infestos verlengt aanmeldingstermijn overnamebod op Neways
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones)  Infestos heeft de aanmeldingstermijn voor het overnamebod op Neways verlengd. Dat maakte het investeringsbedrijf woensdagavond bekend.

De na-aanmelding loopt van 4 tot en met 17 november, onder dezelfde voorwaarden, waaronder de overnameprijs van 14,55 euro per aandeel Neways.

Vrijdag maakte Infestos al bekend zijn bod gestand te doen, nadat 77,8 procent van het aandelenkapitaal zich had aangemeld en het belang hierdoor was gestegen tot 86,22 procent.

Infestos reserveert het recht om een uitrookprocedure te starten, dan wel een driehoeksfusie door te voeren, of de Neways groep zodanig te reorganiseren dat het belang van de resterende minderheidsaandeelhouders verwatert.

Vrijdag stelde de investeerder nog af te zien van de overnamevoorwaarde, dat aandeelhouders akkoord gaan met de driehoeksfusie, waarbij minderheidsaandeelhouders een uitkering in contanten krijgen en de activiteiten zonder hun inmenging kunnen worden voortgezet. Aandeelhouders waren hiermee niet akkoord gegaan. 

Infestos zei woensdag dat het mogelijk het voorstel opnieuw in stemming zal brengen tijdens een aandeelhoudersvergadering, net als andere punten waarvoor aandeelhouders eerder geen groen licht gaven.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront