Meer omzet voor Ordina

Door ABM Financial News op 4 november 2021 07:52 | Views: 4.107

Meer omzet voor Ordina
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het derde kwartaal van 2021 de omzet zien oplopen bij een stabiele resultaatvorming. Dit maakte het IT-bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De omzet kwam uit op 94,8 miljoen euro ten opzichte van 88,3 miljoen euro over het derde kwartaal van 2020, bij een EBITDA van 11,3 miljoen euro, grofweg gelijk aan het resultaat over het derde kwartaal van 2020. De marge die daar bijhoort kwam uit op 11,9 procent tegen 12,8 procent in het derde kwartaal van 2020.

Netto verdiende Ordina afgelopen kwartaal 5,2 miljoen euro. Dit was 5,0 miljoen euro in het derde kwartaal van 2020.

Ordina zag de omzet in alle segmenten en regio's stijgen. In België steeg de omzet afgelopen kwartaal met 6,6 procent, terwijl Nederland, verreweg de belangrijkste regio voor Ordina als het om omzet gaat, de stijging uitkwam op 7,7 procent over het derde kwartaal op jaarbasis. Na negen maanden was de groei in Nederland 3,3 procent op jaarbasis en in België 8,7 procent.

Aan het einde van het derde kwartaal had Ordina een netto kaspositie van 35,3 miljoen euro tegen 40,3 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van 2020.

Het aandeel Ordina sloot woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 3,58 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Freakertje
1
Wat een geleuter om het op de kaspositie te gooien, als ze in april net een dividend uitkering hebben gedaan van 20-25 miljoen geloof ik. Goh wat raar dat de kaspositie dan wat lager is, ik zie het eerder als kracht dat de kaspositie alweer bijna op hetzelfde niveau is als vorig jaar...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.