'Solide update BAM'

Door ABM Financial News op 4 november 2021 09:53 | Views: 4.315

'Solide update BAM'
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft over het derde kwartaal een solide update gepresenteerd, waarbij de outlook werd gehandhaafd. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

De solide prestaties vielen volgens de analist vooral toe te schrijven aan de Nederlandse bouw- en vastgoedactiviteiten en een bevredigende bijdrage uit de meeste andere activiteiten. De Nederlandse infratak bleef ondermaats presteren, zo zag de analist, maar dat werd gecompenseerd door de goede resultaten bij de andere activiteiten in Nederland.

Hollestelle merkte op dat het lopende vierde kwartaal doorgaans sterk is voor bouwers als BAM. Daarom is de analist verbaasd dat BAM de outlook niet verhoogde. Voor 2021 mikt BAM onverminderd op een gecorrigeerde EBITDA-marge van circa 3,5 procent. De consensus samengesteld door Bloomberg mikt op een EBITDA van 212,4 miljoen euro. Eind september werd dit doel al bereikt, zo stelde Hollestelle.

De analist maakt zich dan ook zorgen om uitspraken van BAM in zijn outlook. BAM zei onder meer dat gesprekken met opdrachtgevers over de timing en afwikkeling van enkele substantiële claims doorlopen. "De claims zijn mogelijk zo substantieel, dat de outlook niet kon worden verhoogd", aldus ING. Ook heeft de analist geen idee waar de claims betrekking op hebben.

"Al met al zijn er nog steeds te veel onzekerheden om positiever te worden over het aandeel", concludeerde de analist.

ING heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 2,60 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,5 procent tot 2,71 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.