Beursblik: Fugro ten onrechte afgestraft

Door ABM Financial News op 4 november 2021 10:26 | Views: 10.259

Beursblik: Fugro ten onrechte afgestraft
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Fugro is ten onrechte afgestraft voor de derdekwartaalcijfers, die tegenvielen na een uitzonderlijk sterk derde kwartaal van 2020. Dit oordeelde ING donderdag in een rapport.

De bank ziet de lage aandelenkoers als een instapkans, omdat de resultaten in het derde kwartaal tijdelijk zijn en niets zeggen over de positieve onderliggende trends voor de komende jaren.

Door de koersreactie is het aandeel serieus ondergewaardeerd, omdat het bedrijf snel groeit naar een onderneming die hoofdzakelijk actief is in hernieuwbare energie, water en bouw, aldus ING.

Het aandeel olie en aardgas in de activiteiten zal verder verminderen. De lage koerswinstverhouding past meer bij een pure oliedienstverlener en niet bij een gemengd bedrijf, meent ING.

De bank heeft een koopadvies en koersdoel van 10,90 euro.

Het aandeel Fugro steeg donderdag 3,3 procent tot 7,34 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront