Beursblik: sterke rentebaten goed nieuws bij ING

Door ABM Financial News op 4 november 2021 10:29 | Views: 4.020

Beursblik: sterke rentebaten goed nieuws bij ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het derde kwartaal meer verdiend dan werd verwacht, en omdat de rentebaten waar de markt op focust een meevaller zijn, wordt een positieve reactie op de cijfers voorzien. Dat stelde analist Giulia Miotto van Morgan Stanley donderdag in een rapport.

De rentebaten profiteerden van leningengroei en een marge die 2 basispunten steeg. Ook de fees waren sterk, onder andere dankzij betaalpakketten en beleggingsproducten, zo oordeelde Miotto.

De onderliggende winst voor belasting viel 21 procent hoger uit dan voorzien, dankzij de voorzieningen voor slechte leningen die 200 miljoen euro lager waren dan verwacht.

De kosten vielen hoger uit door eenmalige kostenposten voor een compensatie van Nederlandse klanten met een variabele rente en een afschrijving op Payvision.

De groei van het leningenboek was goed, met name bij de retailbank in Duitsland en de Challenger & Growth-markten, hoewel de zakenbank nog krimpt, aldus Morgan Stanley.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op ING met een koersdoel van 14,40 euro. Het aandeel steeg donderdag 1,3 procent tot 15,63 euro.
 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.