UBS verhoogt koersdoel ING

Door ABM Financial News op 8 november 2021 11:51 | Views: 10.521

UBS verhoogt koersdoel ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor ING verhoogd van 14,00 naar 15,30 euro met een herhaling van het koopadvies, na de recente kwartaalcijfers van de Nederlandse bank.

De analisten verhogen hun taxaties voor de winst per aandeel ING tot 8 procent, op basis van hogere verwachtingen voor de kernomzet, lagere verliezen op oninbare leningen en grotere aandeleninkopen.

ING blijft de aantrekkelijkste bank in de Benelux, vindt UBS. Met name de opgelopen swaprentes zullen de rentebaten laten herstellen en groeien op de langere termijn. Met sterke groei van de fee-inkomsten ziet UBS weer een geleidelijke groeiversnelling voor de bank in het verschiet vanaf 2023 en daarna. Dit is cruciaal voor de winstgevendheid.

Het aandeel is relatief hoog gewaardeerd ten opzichte van de winst, historisch gezien, maar dat komt door de aanzienlijke hoeveelheid overtollig kapitaal dat de bank heeft. Na aanpassing hiervoor is de koerswinstverhouding in lijn met de historie.

ING noteerde maandag nipt hoger op 13,33 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Alle mooie woorden, ten spijt, zakt ing alleen maar, hoe meer winst, hoe harder er gezakt wordt op de beurs!!
objectief
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.