BAM bouwt kleine kerncentrales met Rolls-Royce

Door ABM Financial News op 9 november 2021 21:34 | Views: 10.499

BAM bouwt kleine kerncentrales met Rolls-Royce
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) Een consortium waar BAM Nuttall deel van uitmaakt heeft dinsdag een bedrijf dat kleine kernreactoren gaat bouwen opgericht onder de naam Rolls-Royce Small Modular Reactor. Dat maakte de dochter van bouwbedrijf BAM Groep dinsdag bekend.

Rolls-Royce Group, BNF Resources en Exelon Generation zullen gedurende drie jaar ongeveer 195 miljoen pond investeren en er is een subsidie van 210 miljoen pond van de Britse overheid beschikbaar. 

Alle partners in het consortium zullen toeleveranciers zijn voor de lange termijn, meldde het bericht.

Een kleine kernreactor zal evenveel energie opwekken als 150 windturbines op het land, wat goed is voor een miljoen huishoudens. De omvang is ongeveer tien keer zo klein als een conventionele kernreactor.

De levensduur van 60 jaar betekent dat de kernenergie, die weinig broeikasgassen uitstoot, de transitie naar hernieuwbare energie kan ondersteunen, door de tekorten in deze transitie op te vangen. 

Het bedrijf zal naar verwachting 40.000 banen genereren tot en met 2050 en 52 miljard economische waarde generneren. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Peak
0
Iedereen moet stukken kopen, insiders en outsiders ! RR heeft ook een waterstof programma en een space programma. De cashflow is gewaarborgd door nieuwe (onderhouds) contracten mbt vliegtuigmotoren waar ze voortaan veel minder kosten aan hebben omdat ze niet meer gedemonteerd hoeven worden. U begrijpt dat je met kernenergie de waterstof voor de space raketten kan opwekken. Deze markt zal naar verwachting met 500% groeien de komende 10 jaar. Echt een fantastisch staatsgegarandeerde, groene lange termijn belegging. Ample power and Royal Returns ahead !
Buy Buy
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.