Update: CVC wil Intertrust overnemen

Door ABM Financial News op 12 november 2021 08:46 | Views: 5.242

Update: CVC wil Intertrust overnemen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CVC Capital Partners voert exclusieve overnamegesprekken met Intertrust. Dit maakte het trustkantoor vrijdag voorbeurs bekend. 

CVC zou bereid zijn om 18,00 euro per aandeel Intertrust te betalen. Het aandeel sloot donderdag op de Amsterdamse beurs op 12,56 euro. CVC behoort tot de grootste private-equitybedrijven in de wereld.

De twee onderzoeken onder meer de mogelijkheid van een strategische combinatie van Intertrust met trustkantoor TMF Group. 

In de afgelopen maanden hebben zich verschillende ontevreden aandeelhouders gemeld bij Intertrust. Zij spraken van ondermaatse prestaties en een significante onderwaardering. 

"Wij zijn van mening dat dringend actie nodig is", aldus één van de teleurgestelde aandeelhouders in een recente brief aan het trustkantoor.

De beleggersdag van Intertrust, die geagendeerd stond voor 23 november, gaat niet meer door. Ook schortte Intertrust het aandeleninkoopprogramma op.

Intertrust ging op 15 oktober 2015 tegen een koers van 15,50 euro per aandeel naar de Amsterdamse beurs. Na een voortvarend beursdebuut en een hoogste koers van 21,88 euro in 2016 leidde het fonds echter een kwakkelend bestaan op Beursplein 5. 

Een verandering van het maatschappelijk en politieke sentiment ten aanzien van de trustsector speelde Intertrust parten. In augustus meldde het Financieele Dagblad nog dat demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra zelfs onderzoek zou doen naar een volledig verbod op trustkantoren in Nederland. Analisten zagen dit trouwens niet als een echt serieuze optie.

Onder meer Harbor Spring Capital meldde zich in september met een belang van ongeveer 5 procent en de activistische aandeelhouder sprak van “zes jaar van onaanvaardbare ondermaatse prestaties, zowel operationeel als qua koers”. 

Door de hoge operationele kasstroom van 140 tot 160 miljoen per jaar werd Intertrust een interessante overnamekandidaat voor private equity, die profiteert van het lage renteklimaat en daardoor lage financieringslasten. Daarnaast gedijt het trustkantoor, waar discretie hoog in het vaandel staat, waarschijnlijk beter buiten de schijnwerpers van de Amsterdamse beurs. 

 

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.