Ahold zet in op beursgang van Bol.com

Door ABM Financial News op 15 november 2021 08:27 | Views: 19.767

Ahold zet in op beursgang van Bol.com
Beeld: Bol.com

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize wil Bol.com in de tweede helft van 2022 naar de Amsterdamse beurs proberen te brengen. Dit maakte de supermarktketen maandagochtend bekend in aanloop naar een beleggersdag.

Na een uitgebreide beoordeling van de strategische opties voor Bol.com in het afgelopen jaar, kwam Ahold tot de conclusie dat het Bol.com naar de Amsterdamse beurs wil brengen. Daarmee wil Ahold volledig inspringen op de kansen voor de online winkel. Een beursgang moet de groei verder aanjagen, zo stelde de supermarktketen.

Ahold zal een beperkt belang naar de beurs brengen. De supermarktketen wil een significant belang in Bol.com behouden op lange termijn.

"Bol.com zal onverminderd een belangrijke rol blijven spelen in de strategische samenwerking met andere merken van Ahold", aldus het bedrijf.

De beursgang moet in de tweede helft van 2022 plaatsvinden, maar is nog afhankelijk van diverse factoren, waaronder de marktontwikkelingen. Op termijn zal Ahold meer inzicht geven in de details.

Ahold maakte vanochtend ook de groeiambities voor 2025 bekend. Daarbij meldde Ahold onder meer een verdubbeling van de online omzet.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Bonus aanbieding
0
AH wil haar aandelen BOL van de hand nu het nog veel waard is. Ik hoop voor ze dat 2e helft 2022 nog op tijd is. Amazon groeit hard in Nederland en dat gaat vooral ten koste van Bol.
Red_
0
quote:

Bonus aanbieding schreef op 15 november 2021 08:44:

AH wil haar aandelen BOL van de hand nu het nog veel waard is. Ik hoop voor ze dat 2e helft 2022 nog op tijd is. Amazon groeit hard in Nederland en dat gaat vooral ten koste van Bol.
Niks te merken van dat hele Amazon vooralsnog. Kijk even naar de groeicijfers van BOL. Die worden echt niet afgeremd sinds Amazon hier (een beetje) actief is.
Vind het persoonlijk ook waardeloos om via Amazon wat te bestellen, maar dat terzijde.
Kopzorgen over erfpacht
0
Het is redelijk om de huidige aandeelhouders van Ahold een reële kans te bieden om t.z.t. ook aandeelhouder van Bol.com te mogen zijn,
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront