'Royal Dutch Shell wordt gewoon Shell'

Door ABM Financial News op 15 november 2021 10:19 | Views: 13.389

'Royal Dutch Shell wordt gewoon Shell'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aankondiging van Royal Dutch Shell dat de duale aandelenstructuur verdwijnt en het bedrijf geheel Brits wordt, komt niet onverwacht, maar is daarom niet minder belangrijk. Dit stelt ING maandag.

Door het verdwijnen van de duale structuur wordt het eenvoudiger voor Shell om eigen aandelen in te kopen en om nieuwe aandelen uit te geven, aldus de bank.

Volgens ING is het niet duidelijk of Shell slachtoffer kan worden van plannen voor een wet om multinationals die Nederland verlaten een boete te laten betalen. Het is nog onduidelijk of een dergelijke wet wel toegestaan is in de EU.

Analist Quirijn Mulder denkt dat de discussie over dit belangrijke besluit nog interessant kan worden, omdat op de aandeelhoudersvergadering van 10 december een meerderheid van 75 procent nodig is voor maandag gepresenteerde plannen door Shell.

ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel Shell noteerde maandag 2,4 procent hoger op 19,76 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

19 Posts
tmark
0
Lijkt mij een gevolg van de Urgenda uitspraak ...

Als Shell denkt hiermee dat soort rechterlijke 'dwalingen' te kunnen omzeilen, zal ze van een koude kermis thuiskomen vrees ik.
[verwijderd]
9
MrBiggy
3
"Voor belastingdoeleinden zal Shell nog uitsluitend in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn, waar ook de bestuursvergaderingen zullen plaatsvinden. Dit betekent dat het predikaat Koninklijk waarschijnlijk zal vervallen na meer dan 130 jaar."

Slimme Britten, bepalen nu zelf aantrekkelijke belastingregeltjes... NL slaap lekker verder.. (overdonderd zijn we....) Inkomsten uit toekomstige Waterstof centrales verdwijnen naar UK!

You're Welcome Royal Dutch UK Shell

Financial Times
November 15, 2021 7:38 am by Oliver Ralph

Shell to ditch dual share structure in major overhaul

Royal Dutch Shell plans to ditch its dual share structure and move its tax residence from the Netherlands to the UK, in moves the oil group says will strengthen its competitiveness.

The overhaul of the Anglo-Dutch group’s structure comes less than a month after the Wall Street activist investor Third Point announced a stake in the company and pushed for changes.

Shell said on Monday that the changes would “increase the speed and flexibility of capital and portfolio actions”.

It added: “The simplification is designed to strengthen Shell’s competitiveness and accelerate both shareholder distributions and the delivery of its strategy to become a net zero emissions business.”

Under the plans, Shell’s chief executive and chief financial officer will be based in the UK, where the company will also hold its board and executive committee meetings.

The company will still be listed in Amsterdam, London and New York, but will drop the words “Royal Dutch” from its name.

Third Point, which is run by Dan Loeb, had called for a break-up of the company, saying it had an “incoherent, conflicting set of strategies”.

Copyright The Financial Times Limited . All rights reserved. Please don't copy articles from FT.com and redistribute by email or post to the web.

amp.ft.com/content/da1e14c9-2a4a-4b1e...

[verwijderd]
8
quote:

Analyse001 schreef op 15 november 2021 10:52:

Groot gelijk hebben ze! Dat zou Nederland een toontje lager doen zingen..
Helemaal mee eens. De Nederlandse overheid faalt in iedere beleidssector, ook die van de energie transitie. Je kunt er geen zaken mee doen. Wel een grote broek aantrekken in Glasgow.
agapim
0
Jopieklaploper
5
Wat zullen ze juichen bij D666 dat dit smerige bedrijf vertrekt. Activistische Rutte zal ook blij zijn. Waarom gaat hij niet naar Greenpeace of zo. Dit kabinet is alleen maar bezig het bedrijfsleven kapot te maken. Dat moeten ze ook doen want ze doen precies wat het World Economic Forum hun vertelt.
hap
1
Kunnen we dit niet combineren met dat voorstel van die activistische belegger om Royal Dutch Shell op te splitsen? Het "vuile" deel kan dan vertrekken naar het UK en het "schone" deel blijft in Nederland.
jonas
3

Dit was te verwachten na Unilever nu Shell volledig Brits met de top in Londen. Geweldig gedaan door Rutte en partners!

Op naar de volgende multinationals die dit land met verziekt ondernemersklimaat gaan verlaten.

Groet, Jonas
[verwijderd]
6
ING maakt ook er ook een potje van.
Een 'houden' advies op RDS met koersdoel 16,50?????
Nauwelijks professioneel te noemen, toch?
jonas
1

Shell had nog wel een voorbehoud moeten maken.

In dit land schijnt een wereld reddende lagere rechter in Den Haag ook over dit soort zaken te gaan na een soort advies van een mede door de Postcode lotterij gefinancieerd actieclubje Urganda.

Groet, Jonas
Katsjinggg
2
tja een land waar ze gepest en bespuwd worden door eco-extremisten die zelfs basiskennis economie, financiën en techniek ontbreken (en niet het verschil kennen tussen hun dromen en wat tussen nu en de komende 10jaar mogelijk is), een slimme zet en een logisch gevolg!
straks blijven enkel groener-dan-groene bedrijven over die MIJLENVER van winstgevendheid staan...maar dat is ook een keuze
jan de vakman
4
Jammer, dat shelletje de plaat poetst, ome Kommer heeft zijn levenlang zijn brood verdiend bij shell, vanwege de fijne goede sociale struktuur, het is een zeer gevoelig verlies voor de bv nederland, het kabinet schreit krokodillen tranen, eerst stoer tegen alle nog lang noodzakelijk fossiel stemmen en dan zeggen; het verrast ons onaangenaam, sukkels, zo jaag je topbedrijven weg!!
Kopzorgen over erfpacht
1
Het bashen van actiegroepen, pensioenfondsen en dit Kabinet krijgt nu een vervolg. Shell valt weinig kwalijk te nemen. Rutte c.s. huilen nu krokodillentranen.
Kees1
1
Tja, en die Brexit zou rampzalig uitpakken voor het VK.
Al die bedrijven uit Londen zouden als een haas naar de EU komen.
Wat een onzin.
Het VK is een geduchte concurrent geworden.
jonas
1

Dit geeft het niveau aan van de huidige politiek.

We hebben het over een bedrijf historisch gezien zeer belangrijk voor onze welvaart en de partij die ooit erg belangrijk was in de politiek bij opbouw van de verzorgingsmaatschappij de PvdA.

Zo was de vertegenwoordiger daarvan vandaag bezig.

"Tekenend is de reactie van PvdA-Kamerlid Joris Thijssen op het plotse vertrek van Shell. Hij noemt dat op Twitter ’een zegen voor het land’. Blijkbaar schrok hij er zelf zo van dat hij de tweet schielijk weer verwijderde" (DTF) "

Het is toch alsof een kleuter daar bij de PvdA op de Universiteit is gezet? Grote PvdA voormannen zoals Drees zouden dit soort gekkigheid zich niet in de hoofd halen.

En ja bij de SP heeft het grootbedrijf het altijd gedaan en bij GroenLinks en D'66 is bomen verbranden en grote bedrijven wegpesten de oplossing. Geweldig allemaal!

Groet, Jonas
Ronald Engels
1
Bravo heer Van Beurden, CEO SHELL, juiste beslissing, weg uit een land Nederland en een continent EU, dat dageliks met grotere snelheid in het ravijn stort, een continent met onverstandige makke Schapen en te veel incompetente manipulatieve ZEROS in Den Haag en Brussel.

Overigens Planeet Aarde koelt af de komende 35 jaar met naar verwachting minus -0.8 graden celcius, oorzaak onze Almachtige Zon in afkoelingsfase, enzv.!

M.v.g. Ronald

.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.