Bank of America hervat koopadvies op Adyen

Door ABM Financial News op 15 november 2021 15:16 | Views: 7.387

Bank of America hervat koopadvies op Adyen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koopadvies op Adyen hervat met een koersdoel van 3.600 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Dit koersdoel van 3.600 euro biedt 40 procent koerspotentieel, aldus de analisten. 

In de afgelopen jaren groeide Adyen veel harder dan de Europese concurrenten Nexi en Wordline en de Amerikaanse bank roemt Adyen om zijn technologische platform, dat de betaalspecialist helemaal zelf ontwikkelde. Daardoor kan Adyen ook sneller dan de concurrentie reageren op nieuwe ontwikkelingen.

"Adyen bevindt zich in een unieke positie […] om een flink deel van de toekomstige marktgroei voor zijn rekening te nemen", aldus de bank.

Het aandeel Adyen stijgt maandag 0,4 procent naar 2.591,50 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
tmark
1
EUR 3,600 maar? Waarom geen 0 erachter?

Gebakken lucht * 10 is immers ook gebakken lucht.
Pieter Vandewalle
0
quote:

tinybolus schreef op 15 november 2021 16:18:

EUR 3,600 maar? Waarom geen 0 erachter?

Gebakken lucht * 10 is immers ook gebakken lucht.
Omdat ze met een minimum aan kosten duizenden, miljoenen handelaren linken aan hun platform en van elke transactie een percentage opstrijken. Dergelijke aandelen kan je maar beter in portefeuille hebben. Grondstofprijzen hoog of laag, inflatie hoog of laag, politiek links of rechts? Het maakt deze bedrijven geen b*llen uit, ze verdienen altijd.
Niks is wat het lijkt
1
quote:

tinybolus schreef op 15 november 2021 16:18:

EUR 3,600 maar? Waarom geen 0 erachter?

Gebakken lucht * 10 is immers ook gebakken lucht.
Haha, gebakken lucht is overdreven, maar wel eens dat die koersdoelen nergens meer over gaan. Voor 2023 wordt gemiddeld een wpa va 29 euro verwacht. Volgens BoA is het dus gerechtvaardigd om in de loop van 2022 ruim 125x de winst 2023 te betalen. Kunnen daarna natuurlijk flink doorgroeien, maar er kunnen ook wat onverwachte beren op de weg komen. Ik vind 125x de verwachte wpa 2023 betalen gewoon bizar. Maar goed, ik ben ook opgegroeid in een tijd waarin een kw van 20/25 al uitzonderlijk hoog was.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.