Prosus blijft sterk groeien

Door ABM Financial News op 22 november 2021 07:29 | Views: 10.918

Prosus blijft sterk groeien

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar de omzet flink zien aantrekken. Dit maakte de Zuid-Afrikaanse investeerder met een notering aan het Damrak maandagochtend bekend.

"In de eerste zes maanden het jaar lieten onze internetactiviteiten een solide groei zien na de sterke prestaties van een jaar eerder", aldus CEO Bob van Dijk. De topman wees erop dat de bedrijven van Prosus inmiddels meer dan 2 miljard mensen bedienen.

In de afgelopen zes maanden tot en met 30 september, trok de omzet uit e-commerce met 53 procent aan tot 4,2 miljard dollar. De waarde van de e-commerce portefeuille steeg tot circa 50 miljard dollar. Bij het segment Food steeg de omzet met 86 procent tot 1,3 miljard dollar, terwijl de divisie Payments & Fintech een omzetgroei liet zien van 44 procent tot 359 miljoen dollar. De omzet uit Classifieds steeg zelfs met 101 procent tot 1,3 miljard dollar.

De handelswinst steeg met 8 procent tot 2,9 miljard dollar en de kernwinst met 2 procent tot 2,3 miljard dollar.

Vorige week liet Prosus al weten dat de winst in de afgelopen zes maanden flink aantrok dankzij de verkoop van een belang van 2 procent in Tencent. De winst kwam uit op 12,3 miljard dollar. 

Op jaarbasis steeg de kernwinst per aandeel Naspers met 11 procent naar 4,16 dollar.

Sinds 1 april werd er 5,2 miljard dollar geïnvesteerd om de groei aan te jagen. Er werd onder meer geïnvesteerd in de kernsegmenten maaltijdbezorging, educatieve technologie, betalingen en fintech.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Xavdet
0
quote:

Dividend Collector schreef op 22 november 2021 09:24:


Het bedrijf presteert uitstekend, dus de koers kan weer dalen?

Het is echt niet te geloven hoe het zelfs nu omlaag gaat.. wie doet er nu zijn aandelen van de hand met dergelijke cijfers?
elvisgoesinstocks
0
Zou interessant zijn om de argumentatie en ramingen onder de vandaag afgegeven koersdoelen eens te vergelijken met de (des-)investeringsbeslissingen van investeerders/ beleggers.
Wat zeggen de ING analist en de ING vermogensbeheerder nu tegen elkaar bij het koffieapparaat?
Zijn hier 'alternative facts' in het spel of onderschrijven we de cijfers?
Mark
1
Het wordt de hoogste tijd voor een goed dividend en een aandelen inkoopprogramma.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.