Zwitserse autoriteiten leggen SBM boete op

Door ABM Financial News op 23 november 2021 10:15 | Views: 5.031

Zwitserse autoriteiten leggen SBM boete op
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) De Zwitserse autoriteiten hebben drie dochters van SBM Offshore een boete opgelegd van in totaal 7 miljoen frank, omdat de oliedienstverlener te weinig maatregelen heeft genomen om betalingen van smeergeld te voorkomen. Dit maakte SBM Offshore dinsdag bekend.

In november vorig jaar liet SBM al weten dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek waren gestart. Daaruit blijkt nu dat de oliedienstverlener in de periode 2005 tot 2012 te weinig maatregelen heeft genomen om dergelijke betalingen te voorkomen.

De kwestie betreft de smeergeldaffaire waarvoor het bedrijf in Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten al schikkingen heeft getroffen.

Daarmee is de kwestie volgens Chief Governance and Compliance Officer Erik Lagendijk definitief achter de rug. "We nemen al jaren maatregelen om ervoor te zorgen dat we volledig in lijn der wet handelen, hetgeen de Zwitserse autoriteiten ook hebben bevestigd", aldus Lagendijk.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront