Bijna 261 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Door ABM Financial News op 27 november 2021 08:44 | Views: 3.675

Bijna 261 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot 260,7 miljoen. Dit blijkt zaterdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd met 48,18 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 776.349.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India is ruim 34,56 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 467.933. Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met volgens de meest recente telling 22,07 miljoen gevallen en 613.957 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met inmiddels 10,13 miljoen. Frankrijk zit op 7,65 miljoen gevallen. Duitsland volgt met 5,74 miljoen, Spanje telt 5,13 miljoen besmettingen en Italië 4,98 miljoen.

In Oostenrijk, dat sinds maandag vier weken in volledige lockdown is gegaan, staat het aantal covid-gevallen nu op 1.121.134 tegen 1.108.889 gisteren.

In Nederland gaat het aantal besmettingen ook nog steeds hard omhoog. Het officieel aantal besmettingen staat nu op 2.596.521 tegen 2.575.172 een dag eerder. Het aantal sterfgevallen als gevolg van de coronapandemie ligt op 19.666 tegen 19.607 gisteren. In België staat het aantal gevallen van besmetting volgens Johns Hopkins CSSE op 1.701.633. Dat waren er 1.679.861 gisteren.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 111.106 besmettingen geregistreerd, tegen 111.077 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 5,19 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder ruim 7,55 miljard vaccinaties toegediend.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Lepre Chaun
0
Ik blijf me verbazen over de vasthoudendheid van een beleid dat niet werkt.
Gevaccineerd zijn maakt je niet minder besmettelijk.
Het vaccin beschermt je tegen ernstig ziek worden, maar je wordt nog net zo makkelijk ziek EN je besmet anderen makkelijker want je merkt zelf niet dat je drager van het virus bent geworden.
Dat is de enige verklaring voor het feit dat landen met een hoge vaccinatiegraad nu de meeste besmettingen kennen.
jan de vakman
0
Het is in ieder geval een feit, dat de cijfers een heel ander verhaal vertellen, dan Mark en Hugo, voor mijn gevoel winnen we niets, maar boeren we constant achteruit!!
Geeft het feit dat 61 passagiers uit zuid-afrika besmet waren met corona ook niet aan, dat de luchtvaart een giga lek in de coronastrijd is!!
G.errit@
0
Schiphol dicht en stop met het importeren van immigranten en verstrek gewoon een medicijn ivermectine schijnt in Azie goed te werken
HansKazan
0
Ivermectine verdient de big pharma niets aan want dr zit geen patent op enzo.

Of het werkt boeit ze geen zak.
Het abbo'tje met de pfizer prikken moet wel doorgaan.

Die nieuwe variant - ik zag een bericht uit Afrika dat ze erom lachen want hij is helemaal niet zo erg.
Met andere woorden Firma List en Bedrog moet weer wat angst erin gooien. (anders geeft iedereen ze de middelvinger met die 3e prik)
Net als deze kansloze berichten over nu zoveel besmettingen trouwens. Wat een onzin het zegt niks.

De mensen in het ziekenhuis zouden er toch al liggen met 5 dingen en hebben 'toevallig ook een positieve corona test'. Meestal zijn ze in de 80 en hebben ze zwaar overgewicht.

Vind je het niet raar, dat er niks gezegd word over:
- Gezond eten i.p.v. elke dag snackbar pakken?
- Sporten 2 keer per week (rennen dikke?)
- Levenstijl aanpassen (roken, drinken enz)
- Beleid op de ziekenhuizen word aangepast i.p.v. ziekenhuizen sluiten en IC bedden weg doen > Regelen dat erbij komt.

Met andere woorden er klopt geen tiephoe van && wie betaald die bepaald.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront