Nissan gaat miljarden investeren in elektrische auto's

Door ABM Financial News op 29 november 2021 08:45 | Views: 4.171

Nissan gaat miljarden investeren in elektrische auto's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nissan wil de komende 5 jaar voor bijna 16 miljard euro investeren in de productie van elektrische auto's. Dit maakte de Japanse autofabrikant maandag bekend.

Topman Makoto Uchida zei dat Nissan het voortouw wil nemen bij de overgang van benzine naar elektrisch rijden. De Japanse automaker was echter terughoudend met het afgeven van verkoopdoelstellingen. 

Onder voormalig topman Carlos Ghosn beloofden Nissan en partner Renault SA ooit om tegen 2016 1,5 miljoen elektrische voertuigen te verkopen. Deze doelstelling faalde hopeloos.

In de VS heeft president Joe Biden onlangs een 'executive order' uitgevaardigd zodat in 2030 de helft van alle verkochte auto’s elektrisch is. 

Nissan wil al in 2026 dat meer dan 75 van alle auto's die het in Europa verkoopt elektrisch is. In China moet dit 40 procent zijn. Diezelfde 40 procent denkt Nissan pas in 2030 in de VS te behalen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
DeWalt
0
BUY tomtom, elke elektrische auto heeft alle navigatie aan boord. (Tot nu toe slechts 35% de auto’s )
Sir Cryptalot
0
quote:

DeWalt schreef op 29 november 2021 08:50:


BUY tomtom, elke elektrische auto heeft alle navigatie aan boord. (Tot nu toe slechts 35% de auto’s )


100% van de bestuurders heeft navigatie aan boord d.m.v. hun mobiele telefoon. Ik gebruik HERE maps, die werkt zelfs/ook offline, zonder data gebruik. Voor mij is T2 obsolete.
[verwijderd]
0
Leuk dit soort doelstellingen te roepen. Tegen die tijd zul je mogelijk zien dat er dan wel zoveel elektrische auto's worden verkocht, maar ze allemaal een nummertje moeten trekken om te kunnen worden opgeladen. We zullen het zien
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.