'Aandeleninkoop ForFarmers positief signaal'

Door ABM Financial News op 1 december 2021 10:26 | Views: 6.296

'Aandeleninkoop ForFarmers positief signaal'
Beeld: ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) Het door ForFarmers voorbeurs aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 50 miljoen euro is geen verrassing, maar heeft wel een positieve impact op de winst per aandeel en het dividend. Dit stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam woensdag.

Omgerekend gaat het om 15 procent van het aandelenkapitaal, aldus de analist. Daarvoor moet de aandeelhoudersvergadering nog wel toestemming verlenen, merkte de analist op.

Vermoedelijk is de verkoopdruk die ontstond doordat APG afscheid nam van het belang in ForFarmers vrijwel voorbij, aldus De Boer, dus het inkoopprogramma zal voor de nodige steun zorgen.

"We zijn positief over het aandeleninkoopprogramma, maar handhaven ons Houden advies, omdat de marktomstandigheden uitdagend blijven", aldus De Boer.

Het koersdoel is 4,20 euro. Het aandeel steeg woensdag maar liefst 10 procent naar 3,81 euro

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.