Groei Amerikaanse industrie vertraagt verder - Markit

Door ABM Financial News op 1 december 2021 15:50 | Views: 1.883

Groei Amerikaanse industrie vertraagt verder - Markit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de industrie in de Verenigde Staten is in november tegen de verwachting in iets vertraagd. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde fractioneel van 58,4 tot 58,3, het laagste niveau in elf maanden. Een voorlopige raming wees voor november nog op een indexcijfer van 59,1.

Econoom Chris Williamson van Markit wees op de aanhoudende zorgen over de verstoringen in de aanvoerketen, maar ook tekorten op de arbeidsmarkt. Volgens Williamson blijft de vraag nog wel sterk en waren er in november de eerste tekenen dat de problemen in de aanvoerketen wat afnemen.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.  

Later vanmiddag volgt de index van ISM, die door beleggers vaak hoger wordt aangeslagen als indicator voor de industrie.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.