Handelsvolumes op Euronext in november gestegen

Door ABM Financial News op 6 december 2021 18:18 | Views: 1.858

Handelsvolumes op Euronext in november gestegen
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in november gestegen. Dit maakte de Europese beursuitbater maandag nabeurs bekend.

In november stegen de volumes op de cash market met 12 procent op maandbasis. Op jaarbasis was sprake van een afname met 11 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 13,7 miljard euro, een stijging op maandbasis van 13 procent.

Er vonden in november 18 beursgangen plaats, tegen 13 in oktober.

Er werden in november 30 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in oktober. Op jaarbasis was er sprake van een stijging met 7,8 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in november 14,9 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van november 2020 was sprake van een stijging van 3,0 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.