Olieprijs flink gestegen

Door ABM Financial News op 6 december 2021 21:06 | Views: 7.358

Olieprijs flink gestegen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag flink gestegen. Bij een settlement van 69,49 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,9 procent duurder. 

De zorgen onder beleggers over de omikronvariant van het coronavirus namen maandag wat af. Volgens analisten van Zaner vonden de energieprijzen de weg omhoog "na geruchten dat het omikronvirus slechts voor milde klachten zorgt". 

Recente berichten zorgden voor wat optimisme over de impact van de nieuwe variant op de economie. Medisch hoofdadviseur van de Amerikaanse president, Anthony Fauci, zei dat de omikronvariant vermoedelijk geen grote impact zal hebben op de gezondheid, erop wijzend dat de besmettingen tot dusver milder in vorm zijn ten opzichte van andere varianten van het coronavirus. 

Afgelopen weekend besloot Saudi-Arabië bovendien om de prijzen van olie met levering aan Azië en de Verenigde Staten in januari te verhogen tot het hoogste niveau in twee jaar. De prijsverhoging volgt op verwachtingen in de markt dat de vraag naar olie in het nieuwe jaar hoog blijft, aldus analist Ricardo Evangelista van ActivTrades.

In combinatie met berichten over een impasse in de gesprekken tussen de Verenigde Staten en Iran, ondersteunen deze factoren volgens hem de olieprijzen. 

Ondertussen wachten de OPEC en zijn bondgenoten af. OPEC+ besloot afgelopen donderdag dat de productie in januari conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag wordt verhoogd, ondanks de zorgen over de mogelijke impact van de omikronvariant.

Het besluit was tegen de marktverwachting in, volgens senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Steeds meer kenners zeggen, dat door jarenlange zeer lage investeringen in nieuwe putten, er een tekort begint te ontstaan, wat nog veel hoger zal worden, als omicron echt gaat meevallen, daar ben ik nog niet zo gerust op; moderna en zijn grote concurrent kletteren zo maar naar beneden, de topman van moderna blijkt toch minder gek dan velen denken, hun vaccins werken in ieder geval een stuk minder bij omicron!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.