Avantium gaat nieuwe fabriek bouwen

Door ABM Financial News op 9 december 2021 18:54 | Views: 10.099

Avantium gaat nieuwe fabriek bouwen
Beeld: Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen om een nieuwe duurzame FDCA fabriek te bouwen in de provincie Groningen. Dit meldde het concern donderdag nabeurs.

Het concern ondertekende daartoe recent een term sheet van 90 miljoen euro voor schuldfinanciering.

De bouw van de fabriek zal naar verwachting eind 2023 voltooid zijn en wordt naar verwachting in 2024 operationeel. De fabriek krijgt een capaciteit van 5 kiloton per jaar. Het zal 's werelds eerste fabriek worden waar FDCA op
commerciële schaal wordt geproduceerd.

De besluit markeert tevens een belangrijke mijlpaal voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van de duurzame kunststof PEF, waarvan FDCA de belangrijkste bouwsteen voor is. Volgens Avantium heeft PEF een potentiële totale eindmarkt van 200 miljard dollar per jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Bilderberg007
0
Staat in persbericht, 15 mln per bank van vier banken en 30 mln van InvestNL, wel leningen. Daarnaast nog 45 mln via nader te bepalen aandelenemissie.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.