ArcelorMittal in gesprek over inkoop convertibles

Door ABM Financial News op 14 december 2021 07:25 | Views: 8.304

ArcelorMittal in gesprek over inkoop convertibles
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal voert exclusieve gesprekken over de inkoop van 395 miljoen dollar aan achtergestelde converteerbare obligaties met een looptijd tot 2023. Dit maakte het staalconcern dinsdagochtend bekend.

De koers waartegen ArcelorMittal de stukken inkoopt, wordt bepaald door de koersontwikkeling van de gewone, genoteerde aandelen van ArcelorMittal gedurende een bepaalde periode na het bereiken van een akkoord over de inkoop.

Nadat de transactie is afgerond, resteert nog 608 miljoen dollar aan uitstaande obligaties.

Citigroup begeleidt de transactie.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
tinybolus
0
Terechter
0
Steeds opnieuw maakt het management van Mittal inderdaad dezelfde fout. In goede tijden het geld over de balk smijten en in slechte tijden enorme leningen aangaan die zelfs in goede tijden maar gedeeltelijk kunnen worden afgelost. Ik denk dat na de eerste positieve reactie, beleggers zullen inzien dat zodoende hier veel geld onnodig uit het bedrijf verdwijnt door steeds dezelfde foute keuzes.
SHINI
1
Het heeft eerder te maken met de stijgende rente op de kapitaalmarkt. Ze hebben nu cash en willen gewoon schulden aflossen zodat ze minder kwijt zijn aan rente lasten.
Bir
1
Aan de koersreactie te zien legt de beleggerswereld de move uit als een goeie zet :))
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront