Musk zegt dit jaar 11 miljard dollar aan belastingen te betalen

Door ABM Financial News op 20 december 2021 09:31 | Views: 4.482

Musk zegt dit jaar 11 miljard dollar aan belastingen te betalen

(ABM FN-Dow Jones) Topman Elon Musk van Tesla heeft op Twitter gezegd dat hij dit jaar voor 11 miljard dollar aan belastingen betaalt.

Eerder deze maand liet Musk al op Twitter weten dat hij dit jaar meer belasting zou betalen dan "enig andere Amerikaan in de geschiedenis", nadat hij hierover kritiek kreeg van de Democratische senator Elizabeth Warren. Warren riep Musk op om zijn belastingen te betalen.

Enkele dagen geleden werd bekend dat een Tesla-belegger een rechtszaak aanspant tegen de fabrikant van elektrische voertuigen vanwege de social media berichten die CEO Musk plaatste, waaronder zijn recente Twitter-peiling waarin hij volgers vroeg of hij aandelen Tesla zou moeten verkopen.

Belegger David Wagner wil toegang tot interne documenten om te onderzoeken of Tesla en Musk de regels hebben overtreden en of het bestuur van Tesla wel zijn fiduciaire verantwoordelijkheid heeft genomen.

Vermoedelijk moest Muks een deel van zijn aandelen verkopen om zijn belastingaanslag te kunnen voldoen. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Stock-King24
0
Op een vermogen van 340mlrd is dat 3,2%, niet heel gek. Misschien kunnen we Musk overtuigen om zich in NL te vestigen met zijn HQ. Mooie PR voor NL en dan betaald hij ws minder dan de 3,2%. :)
[verwijderd]
0
Ook weer een leuk bericht hoor! hij heeft echter nog niets betaald, hij maakt aanstalten om te betalen begrijp ik uit het bericht van die politiek mevrouw.

But! die $11 miljard is amper twee dagen opkoop eigen papier in de VS, ter vergelijking.

Een wereldwijd Tesla hoofdkantoor aan de Boeing Avenue te Schipholrijk zou zomaar kunnen, hij kan dan met zijn eigen corporate jets door taxien tot aan de draaideur van het nieuwe hoofdkantoor.

Een "kattebelletje" met de haag zet hem inderdaad direct op het bekende 0% tarief, en hij kan dan ook gelijk regelmatig bij die loods in Hoofdorp langsgaan waar al die onklare/kapotte model X Schipholtaxis wachten op betere tijden(omdat ze niet meer geserviced worden door die Tesla garage naast de Arena)

Ik ga hem nu twitteren over het idee van bovenstaande poster, mocht ik reactie krijgen, meld ik het hier!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.