Wereldwijde staalproductie met 10% gekelderd

Door ABM Financial News op 22 december 2021 11:50 | Views: 8.027

Wereldwijde staalproductie met 10% gekelderd
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale staalproductie is november met net geen dubbele cijfers afgenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie World Steel Association.

In totaal vervaardigden de 64 staalproducerende landen vorige maand 143,3 miljoen ton staal, een daling van 9,9 procent op jaarbasis. 

Dat kwam vooral door China, wereldwijd met afstand de grootste fabrikant van staal. Daar daalde de productie in november met 22 procent tot 69,3 miljoen ton. 

In de VS steeg de productie juist met 13,8 procent naar 7,2 miljoen ton. In Brazilië steeg de staalproductie in oktober met 2,5 procent. 

In Turkije was sprake van een toename met 6,1 procent, terwijl in Rusland de productie zelfs met 9,4 procent steeg. De EU kende een productiegroei van 3,7 procent tot 12,9 miljoen ton.

India produceerde in november 2,2 procent meer staal dan een jaar eerder. In Japan liep de productie zelfs met 10,7 procent op.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront