'Tesla verrast positief'

Door ABM Financial News op 3 januari 2022 07:30 | Views: 7.600

'Tesla verrast positief'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft zondag positief verrast met het aantal auto's dat het in het vierde kwartaal produceerde en afleverde. Dit stelde analist Philippe Houchois van Jefferies.

Er werden in het vierde kwartaal 308.600 Tesla's afgeleverd. Dat is 18 procent meer dan een kwartaal eerder en 71 procent meer op jaarbasis. Ook deed Tesla het daarmee beter dan analisten hadden voorzien. Ten opzichte van de analistenconsensus lag het cijfer 16 procent hoger en ten opzichte van de ramingen van Jefferies 12 procent.

In heel 2021 kwam het aantal afgeleverde auto's uit op 936.172, een jaarstijging van 87 procent, benadrukte Houchois. Vooral het Model 3 en de Y deden het goed, terwijl de productie van de S en de X wat achterbleven volgens de analist.

Het aantal afgeleverde auto's lag hoger dan de productie, en dat is volgens Houchois goed voor de kasstroom van Tesla. De analist denkt dat de consensus voor de EBIT omhoog moet. Die ligt voor 2021 nu nog op 5,9 miljard dollar. Jefferies zit al op 6,4 miljard dollar.

Voor 2022 wordt inmiddels gerekend op een stijging van de afleveringen van 936.172 naar 1,3 tot 1,4 miljoen auto's.

Jefferies heeft een koopadvies op Tesla met een koersdoel van 1.400 dollar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Nicolas vv
0
In 2008 gingen nieuwsgierige Nederlandse journalisten van VPRO Tegenlicht langs bij Elon Musk. In 4 minuten legt Musk uit op deze video waarom een klein, getalenteerd en toegewijd team risico’s durft te nemen om iets innovatiefs te creëren.
embed.vpro.nl/player/?id=WO_VPRO_1673...
TAR271
0
Record aantal Tesla valt in het niets bij de aflevering van andere merken. Dit aandeel is gigantisch overgewaardeerd en blaast zich binnenkort op. Musk loopt al vooruit en verkoopt zijn aandelen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.