Fastned wint drie aanbestedingen in Frankrijk

Door ABM Financial News op 6 januari 2022 07:50 | Views: 4.593

Fastned wint drie aanbestedingen in Frankrijk
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft drie aanbestedingen gewonnen voor de ontwikkeling en exploitatie van drie snellaadstations langs tolwegen in Frankrijk. Dit maakte het snellaadbedrijf donderdag bekend zonder financiële details te vermelden.

De stations kunnen honderden elektrische voertuigen per dag opladen, met snelheden tot 300 kW. Hierdoor kan in 15 minuten 300 km actieradius worden toegevoegd.

De aanbestedingen werden georganiseerd door Autoroutes du Sud de la France (ASF), een dochteronderneming van VINCI, het Franse bouw- en concessiebedrijf.

Het Franse Ministerie van Ecologische Transitie heeft als doel om eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen te voorzien van oplaadinfrastructuur.

Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die uitstaan voor ongeveer een derde van deze verzorgingsplaatsen die worden beheerd door VINCI, APRR/AREA, and SANEF en hun dochterondernemingen.

Momenteel is ongeveer 1 procent van de voertuigen op de Franse wegen volledig elektrisch. Dit aandeel zal in 2030 naar verwachting meer dan 10 procent zijn, aldus Fastned.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.