Verdere groeivertraging voor Just Eat Takeaway

Door ABM Financial News op 12 januari 2022 07:58 | Views: 18.197

Verdere groeivertraging voor Just Eat Takeaway

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in het vierde kwartaal van 2021 de groei aanzienlijk zien vertragen, zoals ook verwacht. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de maaltijdbezorger. 

CEO Jitse Groen zei in een toelichting dat de winstgevendheid in de tweede jaarhelft duidelijk verbeterde en dat de aangepaste EBITDA ook dit jaar zal blijven aantrekken.

Verder merkte Just Eat op dat het Amerikaanse Grubhub goede progressie boekt met het aansluiten van restaurants, "vooral in New York".

Het aantal orders steeg afgelopen kwartaal met 14 procent op jaarbasis tot 273,7 miljoen stuks, waarmee het aantal orders in 2021 met 33 procent steeg tot bijna 1,1 miljard. In het derde kwartaal was de ordergroei nog 25 procent en in het tweede kwartaal zelfs 37 procent.

In het vierde kwartaal bedroeg de ordergroei in Noord-Europa 17 procent en in Noord-Amerika 6 procent.

Dit leverde Just Eat Takeaway afgelopen kwartaal een brutotransactiewaarde op van 7,3 miljard euro, een plus van 17 procent, of 13 procent gerekend tegen constante wisselkoersen. In heel 2021 was dit 28,2 miljard euro, een stijging van 31 procent.

ING mikt voor heel 2021 op een brutotransactiewaarde van 28,5 miljard euro. De outlook van Just Eat zelf lag op 28 tot 30 miljard euro.

Just Eat Takeaway.com herhaalde op een negatieve EBITDA-marge voor 2021 te rekenen van 1 tot 1,5 procent. Naar verwachting komt de maaltijdbezorger in het midden van deze bandbreedte uit.

Just Eat herhaalde ook voor 2022 te rekenen op een 15 procent stijging van de brutotransactiewaarde en een aangepaste EBITDA-marge van 0,6 tot 0,8 procent negatief.

In de komende vijf jaar denkt de maaltijdbezorger circa 30 miljard euro aan brutotransactiewaarde te kunnen toevoegen en op lange termijn zal de marge meer dan 5 procent bedragen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
[verwijderd]
2
Als het bovenstaande van die ING figuur de juiste voorspelling is...dan had Thuisbezorgd toch eind Q4-2021 een omzet/winst waarschuwing moeten geven om de aandeelhouders op te warmen?

We gaan het dinsdag 22.00 uur(sluiting VS) zien, natuurlijk is het een gok aandeel!
[verwijderd]
5
Oversold aandeel. Er kan vast nog een paar euro af, maar er is (heel) veel upside op deze koers.
Bulletje Rozenwater
3
Wordt er veel geld verdiend of is er uitzicht op dikke marges: nee
Hebben ze een uniek concept: nee
Is er dikke groei: nee
Heeft just eat sterke merken: nee.

Prutfonds, wordt nooit wat.
Rubicon
0
Gisteren aangekocht, vandaag verkocht. Het was leuk zolang het duurde. Uiteraard heeft dat niets met beleggen te maken, maar met speculeren met wat spatgeld.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.