AMG gaat flink investeren in lithium

Door ABM Financial News op 12 januari 2022 10:40 | Views: 12.021

AMG gaat flink investeren in lithium

(ABM FN-Dow Jones) AMG gaat flink investeren in zijn lithium-activiteiten. Dit bleek dinsdagavond uit een presentatie van de specialist in bijzondere metalen met een notering aan het Damrak.

AMG zal volgens ING 450 miljoen dollar steken in deze activiteiten, onder meer door capaciteitsuitbreidingen te doen in Brazilië en Duitsland.

Ook bekijkt AMG de opties om de waarde van de lithium-tak zichtbaar te maken en te laten groeien. Een beursgang behoort daarbij tot de mogelijkheden, maar ook een partner die een minderheidsbelang neemt, kan uitkomst bieden. AMG wil voor de beleggersdag in mei een besluit nemen. Mogelijk blijft AMG echter ook volledig eigenaar na de afsplitsing. 

AMG heeft ambitieuze plannen gepresteerd, stelden analisten van ING. AMG benadrukte volgens de analisten goed de aantrekkelijke positionering van de lithiumdivisie. De bank heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 38,00 euro.

Het aandeel stijgt woensdag op een groen Damrak 1,6 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Just lucky
7
Wat een aanfluiting het koersdoel van 38. Een beetje analist berekent dat alleen al de productie van 90k ton lithiumconcentraat een waarde heeft van ruim 40 euro/aandeel. Dat is dan nog los van het Vanadiumonderdeel en de rest. Dan kom je op een marktwaarde voor AMG van ruim 60 euro.
Kruimeldief
3
Minstens, denk ik. Dr Heinz Schimmelbusch sprak gisteren over een vermenigvuldigingsfactor van 10 à 15 toch?
wesmail
0
We gaen erveur
1
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront