Volatiel Wall Street eindigt in het groen

Door ABM Financial News op 24 januari 2022 22:09 | Views: 13.317

Volatiel Wall Street eindigt in het groen
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag in het groen geëindigd na een volatiele sessie. De S&P 500 steeg uiteindelijk 0,3 procent op een slot van 4.410,13 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 13.855,13 punten. De Dow Jones sloot 0,3 procent in de plus op 34.364,50 punten.

Daarmee herstelden de indexen van stevige verliezen eerder op de dag, waarbij de Dow Jones index zo'n 1.100 punten lager stond. 

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade is het een cruciale week voor aandelenmarkten, onder meer vanwege het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag op de agenda staat, maar ook de bedrijfscijfers van grote techbedrijven als Apple, Microsoft en Tesla.

Marktkenners rekenen erop dat de Fed de markt nog nadrukkelijker zal voorbereiden op een renteverhoging in maart. Beleggers verwachten vier renteverhogingen dit jaar. Economen van Goldman Sachs sluiten een verhoging bij elke beleidsvergadering in 2022 echter niet uit, als de inflatie nog verder stijgt.

Geopolitieke spanningen spelen ook een rol in het sentiment. De zorgen over een Russische invasie in Oekraïne nemen toe nu het ministerie van buitenlandse zaken in de Verenigde Staten de families van ambassadepersoneel heeft opgeroepen uit het land te vertrekken. Het Witte Huis overweegt ondertussen om troepen naar Europa te sturen.

Volgens macrostrateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management zouden de markten onvoorspelbaar kunnen reageren op een militair conflict en de eventuele consequenties daarvan.

Macro-economisch nieuws kon beleggers maandag niet opbeuren. De Chicago Fed National Activity Index is in december tot onder nul gedaald. De index daalde van een stand van 0,44 in november naar 0,15 negatief in december. 

Verder is de economische activiteit in de Amerikaanse industrie en dienstensector in januari afgenomen. De samengestelde index kwam uit op 50,8, tegenover nog 57,0 in december. De index staat daarmee ook op het laagste niveau in anderhalf jaar.

"De forse toename in coronagevallen heeft de Amerikaanse economie bijna tot stilstand gebracht aan het begin van het jaar", aldus econoom Chris Williamson van Markit, die wees op verdere verstoringen in de aanvoerketen.

De WTI-olieprijs sloot maandag 2 procent lager. De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1323.

Bedrijfsnieuws

Halliburton heeft in het vierde kwartaal weer winst geboekt, terwijl de omzet in Noord-Amerika en internationaal groeide. De oliedienstverlener is ook positief gestemd over 2022 en rekent op een versnelling van de kasstroom en een sterkere balans. Het aandeel steeg zo'n 4 procent.

Het aandeel Kohl's steeg bijna 36 procent na berichten over overnamebiedingen van twee geïnteresseerde partijen. Volgens de Wall Street Journal wil hedgefund Starboard Value met een consortium 9 miljard dollar betalen.

Een activistische belegger eist dat Peloton zijn CEO ontslaat. Het aandeel van de fabrikant van hometrainers is 80 procent gedaald en Blackwells Capital, met minder dan 5 procent van de aandelen, eist het hoofd van CEO John Foley. Het bedrijf zou moeten worden verkocht, zeggen bronnen. Peloton sloot zo'n 10 procent hoger.

IBM daalde licht in aanloop naar de kwartaalcijfers, maandag nabeurs.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

11 Posts
Mountainlion
2
Mijn portefeuille bestaat 100 % uit
Arcelor Mittal
In 2 dagen -14 % zo bizar
Hopelijk morgen flink herstel
Just lucky
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 januari 2022 22:17:


en die gekken hier 3,3 % in het rood .
Op wat ???
De AEX ligt 1 op 1 aan de ketting van de yanken. Future staat weer op het zelfde niveau als vrijdag na slot DJ waar de verliezen zijn weg gewerkt.
CM-Mienstock
2
AEX is bijna gelijk aan de Nasdaq qua koersverloop. Morgen een dikke plus. Komt mooi uit. Vandaag ASMI gekocht op 300. Procentje of 10 pakken en ik ben tevreden.
bp5ah
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 januari 2022 22:17:


en die gekken hier 3,3 % in het rood .
Op wat ???

Met dank aan Unilever anders was d'er nog meer afgegaan.

Dax leverde bijna 6% in vandaag.
Kaviaar
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 januari 2022 22:17:


en die gekken hier 3,3 % in het rood .
Op wat ???


Wacht maar af Lepre Chaun. Woensdag a.s. Fed en situatie Oekraïne.
Als men dat niet wil zien, ziet men donker rode koersborden.
Kaviaar
2
Amerikanen lijken tegenwoordig op struisvogels. Zolang je je kop in het zand steekt, is er geen enkel gevaar.
Totdat ze hun kop uit het zand halen en de reële renteverhogingen lezen, de situatie rond Oekraïne aanschouwen en de afbouw van stimuleringen onder ogen zien.
Daarna zetten ze hun roze bril af en zien dan pas de realiteit, dat het feestje over is.
Een sell van aandelen tot gevolg. Het kan niet lang meer duren of we zien veel rodere koersborden.
Vooral in Amerika moet de opgeklopte lucht uit de aandelen. 25 a 30% kan er zomaar vanaf en dan nog staan de aandelen daar hoog.

Het wordt tijd voor realiteit.
Lepre Chaun
0
quote:

Kaviaar schreef op 24 januari 2022 22:58:


[...]

Wacht maar af Lepre Chaun. Woensdag a.s. Fed en situatie Oekraïne.
Als men dat niet wil zien, ziet men donker rode koersborden.


De EU-ministers van Buitenlandse Zaken waarschuwden Moskou bij een beraad in Brussel dat het in geval van een invasie op zware sancties moet rekenen.
Maar er is onder de EU-landen nog verdeeldheid over hoever die moeten gaan.

Vooral Duitsland staat huiverig tegenover keiharde strafmaatregelen, zoals het uitsluiten van Rusland van het internationale betalingssysteem Swift en het blokkeren van de Nord Stream 2-gaspijpleiding.

Nou de soep wordt weer niet heet gegeten .
Bleek ook vandaag al aan de standen USA te zien.179178
0
De Buurman
0
quote:

Mountainlion schreef op 24 januari 2022 22:21:


Mijn portefeuille bestaat 100 % uit
Arcelor Mittal
In 2 dagen -14 % zo bizar
Hopelijk morgen flink herstelLekker gediversifieerd! De beurs is volgens mij geen plek om te hopen op een goede afloop, maar doe vooral wat je niet laten kunt.
De Buurman
1
quote:

Kaviaar schreef op 24 januari 2022 23:14:Een sell van aandelen tot gevolg. Het kan niet lang meer duren of we zien veel rodere koersborden.
Vooral in Amerika moet de opgeklopte lucht uit de aandelen. 25 a 30% kan er zomaar vanaf en dan nog staan de aandelen daar hoog.

Het wordt tijd voor realiteit.


Realiteit is dat als er 25% á 30% van de S&P500 af gaat de koerswinst-verhouding lager is dan de gemiddelde koerswinst-verhouding sinds 2010. De opmerking 'dan nog staan de aandelen daar hoog' klinkt als een stukje niet-met-feiten-onderbouwd sentiment. Klopt dit?
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront