Jefferies verlaagt koersdoel PostNL

Door ABM Financial News op 26 januari 2022 07:38 | Views: 10.337

Jefferies verlaagt koersdoel PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Jefferies heeft het koersdoel voor het aandeel PostNL verlaagd van 5,00 naar 4,50 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

Jefferies verlaagde tevens de ramingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) na 2021 met 14 procent om de steviger correctie in de zogeheten coronarugwind en de oplopende kosten te verdisconteren.

Voor het vierde kwartaal van vorig jaar gaat de bank uit van een genormaliseerd EBIT van 92 miljoen euro, een daling met 34 procent. Dat is echter nog altijd 16 procent beter dan de analistenconsensus van 79 miljoen euro, aldus Jefferies. 

Als de raming voor EBIT wordt gecorrigeerd voor eenmalige corona-effecten, zou dit resultaat uitkomen op 87 miljoen euro.

PostNL kondigde deze week een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 250 miljoen euro en bevestigde dat het dividend over 2021 minimaal 0,40 euro per aandeel zal zijn. Analist David Kerstens verhoogde daarom zijn dividendverwachting voor 2021 naar 0,40 euro per aandeel. Voor 2022 verlaagde hij zijn verwachting echter met 1 cent naar 0,35 euro per aandeel en voor 2023 met 2 cent naar 0,38 euro per aandeel PostNL.

Het aandeel PostNL sloot dinsdag op 3,56 euro.

Het aandeel PostNL sloot dinsdag op 3,56 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
andre68
1
Prachtig dividend rendement. Bij de huidige koers dik 10%. Bij 4.5 ook nog een dikke 7-8%. Bijna te mooi om waar te zijn. We gaan het zien.
[verwijderd]
0
Corona gaat elk winterseizoen voor maatregelen zorgen. PostNL blijft hier van profiteren, prachtig aandeel!
bassielochem
1
Weer zo’n advies, mosterd na de maaltijd. Zal nog wel eerst zijn shorts willen lozen. Is gelukt op 3,39 hoop ik ????
Jason Voorhees
1
HJ deTuinman
0
Jefferies heeft hun koersdoel ALWEER bijgesteld.. Lijkt mij het ultieme bewijs dat de ingehuurde stagiaire alvast wat rapportjes mag schrijven; het liefst steeds achter de koers aan.
Wanneer je als serieuze analist al over een koersdoel nadenkt, dan is het toch niet de bedoeling dat je dat steeds moet bijstellen wanneer de koers iets anders doet dan je verwacht had.
Zulke analisten kan ik al jarenlang missen als kiespijn ;-)
Johannes
0
De overname van Sandd zal nog jaren lang zorgen voor een verbetering van de prijsmix. Dit komt doordat Sandd heeft gestunt met het prijsniveau, gemiddeld meer dan 50% lager dan PostNl. Bij een Sandd omzet van > €300 mln zit er dus een prijsmixverbetering in van € 300 mln vanaf overnamedatum.
Dit komt bovenop alle efficiencyvoordelen. Dit effect zal nog jarenlang voortduren.
Zou daarom de postzegel niet duurder hoeven te worden.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.