Toename verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA

Door ABM Financial News op 26 januari 2022 08:31 | Views: 1.705

Toename verkoop Nederlandse bedrijfswagens - ACEA
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in december goed gestegen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland steeg vorige maand met 11,6 procent op jaarbasis tot 4.877 stuks.

In de Europese Unie daalde de verkoop in december nog altijd, met 8,4 procent tot 155.963 voertuigen. Duitsland en Frankrijk, landen die qua volumes toonaangevend zijn in de Europese Unie, lieten ook een daling zien. In Duitsland ging de verkoop in december met 6,0 procent omlaag en in Frankrijk met 9,0 procent.

In 2021 lag de verkoop van bedrijfsauto's in Nederland 12,5 procent hoger dan in 2020. In de EU was er een plus van 9,6 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront