Credit Suisse verlaagt koersdoel Philips

Door ABM Financial News op 26 januari 2022 09:55 | Views: 7.950

Credit Suisse verlaagt koersdoel Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor Philips verlaagd van 42,00 naar 32,50 euro, met een onveranderd Houden advies.

De koersdoelverlaging volgt na de winstwaarschuwing van Philips op 12 januari en de nieuwe outlook voor 2022 op 24 januari.

Volgens Credit Suisse zal de analistenconsensus voor 2022 voor de EBITA nog met 10 procent omlaag moeten.

Hoewel de taxaties voor 2023 inmiddels interessant ogen volgens analist Max Yates, waarschuwt hij dat 2022 nog een transformatiejaar  wordt, en dat is volgens hem niet zonder risico’s. Philips zelf zegt dat de groei en de margeverbetering aan het einde van dit jaar volgt, maar dat valt nog te bezien. Ook is het nog afwachten hoe het probleem met de teruggeroepen beademingsapparatuur afloopt, aldus de bank.

Credit Suisse verlaagde de winstramingen voor 2022 en 2023 met 12 procent. Daarbij gaat de bank uit van een voorziening van 4 miljard euro voor het probleem met de beademingsapparatuur. De markt lijkt rekening te houden met een rekening van circa 8 miljard euro, aldus de bank. Wel waarschuwt analist Yates dat, net als bij Bayer Monsanto, een dergelijke juridische kwestie jaren kan duren, voortdurend voor onzekerheid zorgt en op het sentiment drukt.

Het aandeel Philips wint woensdag 0,6 procent op 29,35 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
Kruimeldief
0
Een gevaar van 8 miljard boven het fonds, kan nog meer (maar ook minder als ze geluk hebben) worden. Er wordt niet voor niets een vergelijking met Monsanto gemaakt: het gaat om gezondheidsrisico’s en dan ben je in de VS slecht af in de rechtszaal. 8 miljard betekent 8€ per aandeel sowieso. Dus: terug naar een heel oude bodem van 20€ per aandeel. Pffff.
ruud71
0
quote:

Kruimeldief schreef op 26 januari 2022 10:14:


Een gevaar van 8 miljard boven het fonds, kan nog meer (maar ook minder als ze geluk hebben) worden. Er wordt niet voor niets een vergelijking met Monsanto gemaakt: het gaat om gezondheidsrisico’s en dan ben je in de VS slecht af in de rechtszaal. 8 miljard betekent 8€ per aandeel sowieso. Dus: terug naar een heel oude bodem van 20€ per aandeel. Pffff.ja, tuurlijk...
Henkk
0
Philips heeft veel meer problemen wat niemand op het wil melden, namelijk veel meer medisch producten van Philips hebben probleem en wereld weid vertrouwen in Philips is zeker in gevaar , voorbeeld is Philips medisch scan apparaten kampen ook met probleem en sommige ziekenhuizen vertrouwen Philips niet
Instapmoment
1
quote:

Kruimeldief schreef op 26 januari 2022 10:14:


Een gevaar van 8 miljard boven het fonds, kan nog meer (maar ook minder als ze geluk hebben) worden. Er wordt niet voor niets een vergelijking met Monsanto gemaakt: het gaat om gezondheidsrisico’s en dan ben je in de VS slecht af in de rechtszaal. 8 miljard betekent 8€ per aandeel sowieso. Dus: terug naar een heel oude bodem van 20€ per aandeel. Pffff.


Wat een stemmingmakerij. Er is al meer dan 8 miljard aan beurswaarde verdampt, terwijl de CEO van Philips gisteren ook al heeft aangegeven dat dit slechts +/-1% van hun business betreft.
tbol
0
8 euro eraf betekend vanaf de bekendmaking ,toen stond philips ongeveer 50 ,nog een miljard aan extra kosten en minder omzet ,dus zeg maar 9-10 miljard,is 10 euro eraf,komen we op 40 euro voor de koers.
trotter
0
Het is onbegrijpelijk dat de koers van het aan deel Philips steeds weer herstelt De produkten van het merk zijn altijd B geweest Vanaf het z.g.beste
videosysteem 2000 dat links en rechts ingehaald werd tot de TV met het bolle beeld en fletse kleuren dat door Sony aan de kant geschoven werd in de vorige eeuw. Door alle produkt divisies systematisch te verkopen werd de winst steeds op peil gehouden.Bij het zien van de foto van de ventilator in feite een low end produkt kreeg ik alweer een slecht gevoel Nu hebben huishoudelijke apparaten als redding gediend.In feite is het bedrijf een lege huls
ACCO JAAAAAAA
0
Wat een apart geleuter hier. Eerst halveert bijna de koers vanwege de problemen en dan gaat er vervolgens iemand roepen dat er feitelijk niets gebeurd is en alles nog ingeprijst dient te worden waarbij uitgegaan wordt van de inmiddels veel lagere koers en daar de berekening op los laten. Zo kom je vanzelf wel een keer op 0 uit. Dit probleem is een tijdelijk probleem en de huidige koers is een geweldig instapmoment.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront