Meer betalingen met Visa creditcard

Door ABM Financial News op 27 januari 2022 22:33 | Views: 1.964

Meer betalingen met Visa creditcard
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Visa heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar hogere resultaten behaald, die ook beter waren dan verwacht. Dit meldde de Amerikaanse creditcardmaatschappij donderdag nabeurs.

In de periode steeg de winst van 3,13 miljard naar 3,96 miljard dollar, of 1,83 dollar per aandeel.

Op aangepast niveau steeg de winst per aandeel naar 1,81 dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,70 dollar per aandeel.

De omzet steeg op jaarbasis van 5,69 naar 7,06 miljard dollar, waar de markt 6,79 miljard dollar voorspelde. Het was voor het eerst dat Visa een omzet van meer dan 7 miljard dollar behaalde in een kwartaal.

De betaalvolumes met de Visa card stegen in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 20 procent, waarbij het zogeheten cross-border volume met 40 procent toenam. Het aantal transacties dat door Visa werd verwerkt steeg met 21 procent naar 47,6 miljard.

In de nabeurshandel op Wall Street stijgt het aandeel Visa 5 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront