Beursblik: niet-leven-tak ASR loopt uit

Door ABM Financial News op 22 februari 2022 17:03 | Views: 5.291

Beursblik: niet-leven-tak ASR loopt uit
Beeld: ASR Nederland

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland zal over 2021 naar verwachting een operationeel resultaat van bijna een miljard euro kunnen melden, een aanzienlijke stijging op jaarbasis, dankzij aanhoudend sterke prestaties bij de niet-leven-tak van de verzekeraar. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die de verzekeraar samenstelde voorafgaand aan de cijfers.

ASR Nederland zal afgelopen jaar naar verwachting een operationeel resultaat van 990 miljoen euro hebben gerealiseerd, verwachten de analisten gemiddeld. Dat is ruim 100 miljoen euro meer dan vergeleken met een jaar eerder, toen dit cijfer op 885 miljoen euro uitkwam.

Deze toename zou vooral te danken zijn aan het niet-leven-bedrijf, met de schade- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, waar het resultaat naar verwachting sterk steeg van 241 miljoen naar 311 miljoen euro.

De gecombineerde ratio van kosten en claims bij de niet-levensverzekeringen komt uit op 93,8 procent, vrijwel gelijk aan een jaar eerder, voorzien de analisten. ASR hanteert zelf een doelstelling van 94 tot 96 procent voor de middellange termijn en een lager percentage betekent meer winstgevendheid.

Bij de levensverzekeringen wordt een lichte verbetering van het operationeel resultaat voorzien van 730 miljoen naar 740 miljoen euro.

Autonoom creëerde de verzekeraar 579 miljoen euro kapitaal, ruim 15 procent meer dan de 500 miljoen euro een jaar eerder.

Per aandeel wordt gerekend op 5,17 euro operationeel resultaat en een dividend van 2,41 euro. Een jaar eerder was het voorgestelde dividend nog 2,04 euro, maar eind vorig jaar liet ASR al weten dat het voor 2021 minstens 2,40 euro wordt.

De solvabiliteit kwam uit op 195 procent, 4 procent lager dan een jaar eerder.

Analisten van Deutsche Bank verhoogden vorige maand de koersdoelen voor ASR en NN Group, met een koopadvies voor ASR. De verwachte renteverhogingen door centrale banken, om de hoge inflatie af te remmen, zouden dit jaar goed moeten uitpakken voor de balansen van verzekeraars.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.