Omzet Ctac stijgt tot boven de 100 miljoen euro

Door ABM Financial News op 25 februari 2022 08:22 | Views: 2.102

Omzet Ctac stijgt tot boven de 100 miljoen euro
Beeld: Ctac

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in 2021 de omzet tot boven de 100 miljoen euro zien stijgen en de winst zien oplopen, en rekent op een verdere stijging in dit jaar. Dit bleek vrijdag uit de jaarcijfers van het IT-bedrijf uit 's-Hertogenbosch.

"De groei van de omzet en winst zien we terug over de hele linie en dat ondanks belangrijke strategische investeringen in de Ctac Masterclass en in Ctac Security. Met name de winstgevendheid van de activiteiten in België is het afgelopen jaar fors verbeterd. Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd jaar, waarbij onze aandeelhouders een hoger dividend tegemoet kunnen zien", zei CEO Pieter-Paul Saasen van Ctac in een toelichting.

Ctac zag de omzet met bijna 22 procent stijgen naar 106,4 miljoen euro. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 22,5 procent naar 29,4 miljoen euro.

De EBITDA dikte afgelopen jaar met 17,6 procent aan tot 12,0 miljoen euro.

Ctac bereikte afgelopen jaar de doelstelling voor het rendement, met een EBIT-marge van 6,1 procent. De doelstelling was 6,0 procent.

Netto verdiende Ctac in 2020 4,5 miljoen euro, een plus van 50 procent.

Ctac stelt over 2021 een dividend voor van 0,11 euro per aandeel, wat neerkomt op een payout ratio van 34 procent en 3 cent meer is dan het dividend over 2020.

Outlook

Voor 2022 rekent Ctac op een enkelcijferige autonome omzetgroei met een EBITDA-marge tussen de 10 en 12 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.