Tientallen miljoenen voor BAM en Volker voor Zeesluis-project

Door ABM Financial News op 16 maart 2022 08:24 | Views: 7.674

Tientallen miljoenen voor BAM en Volker voor Zeesluis-project
Beeld: ANP

(ABM FN-Dow Jones) De bouwers BAM en VolkerWessels hebben een claim van 59,9 miljoen euro toegekend gekregen voor de Zeesluis IJmuiden. Dit meldde minister Mark Harbers dinsdag een de Tweede Kamer.

De toekenning van de claim is de uitkomst van een onafhankelijke geschillencommissie, die zich over de kwestie boog, nadat Rijkswaterstaat de claim van de twee bouwers, verenigd in OpenIJ, afwees.

Onderdeel van dit bedrag is 10,4 miljoen euro aan contractuele wijzigingen die Rijkswaterstaat altijd heeft erkend en waarin het projectbudget voorziet, aldus Harbers. Het resterende bedrag van 49,5 miljoen euro heeft voornamelijk betrekking op vertragings- en financieringskosten die door OpenIJ zijn aangedragen.

"BAM heeft kennis genomen van het oordeel van de geschillencommissie. Het is een goede zaak dat we met de afhandeling van deze kwestie de bouwfase van Zeesluis IJmuiden definitief hebben afgerond", aldus de bouwer tegen ABM Financial News.

De onderhoudsfase van het contract loopt nog tot 2047.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront