SBM verkoopt minderheidsbelang in FPSO Alexandre de Gusmão

Door ABM Financial News op 23 maart 2022 09:12 | Views: 3.658

SBM verkoopt minderheidsbelang in FPSO Alexandre de Gusmão
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft een flink belang in FPSO Alexandre de Gusmão verkocht aan Mitsubishi Corporation en Nippon Yusen Kabushiki Kaisha. Dit meldde de Nederlandse oliedienstverlener woensdagochtend zonder financiële details te verstrekken.

Mitsubishi koopt een belang van 25 procent en Nippon van 20 procent.

SBM behoudt een belang van 55 procent en zal ook de operator blijven van de FPSO.

De Alexandre de Gusmão wordt momenteel gebouwd en wordt daarna aan het werk gezet in het Braziliaanse Mero veld. Petrobras heeft hiervoor een leasecontract getekend voor 22,5 jaar. De eerste olie moet in 2025 naar boven worden gehaald door de Alexandre de Gusmão.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Kruimeldief
2
Nu nog goedkoop te krijgen, dit mooie hollandse aandeel. Tot 2050 leasecontracten op vele FPSO’s, dus gegarandeerde inkomsten. Wat wil je als belegger nog meer aan zekerheid. Mooi dividend. Over twee weken -ex.
Zijn al leuk bezig, is alleen niet breed bekend, met energietransitie. Er lopen verschillende veelbelovende pilots om energie uit de constante beweging van zeewater te halen, zelfs zònder bewegende delen. Geen slijtende dynamo’s dus bijvoorbeeld.
Neem aan, dat ze bij Jetten en Rutte/Kaag aan tafel zitten.
Wie nog een goedkoop aandeel wil met goed rendement tot 2050 dat tevens gaat bijdragen aan de energietransitie en mooie milieudoeleinden, koopt naar mijn mening SBM.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront