Koers InPost schiet omhoog

Door ABM Financial News op 28 maart 2022 10:37 | Views: 8.738

Koers InPost schiet omhoog
Beeld: InPost

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel InPost stijgt maandag liefst 29 procent, na geruchten dat er een overname op handen is.

Volgens persbureau Bloomberg zou private equity interesse hebben in de Poolse kluisjesspecialist met een notering op het Amsterdamse Damrak, nu de koers sinds de beursgang enorm is afgekomen. 

Onder meer CVC Capital Partners en Hellman & Friedman worden door Bloomberg genoemd als geïnteresseerde partijen. 

Jefferies verlaagde eerder deze maand het koersdoel voor InPost van 20,00 naar 8,00 euro. Analist David Kerstens stelde zijn verwachtingen voor de EBITDA in de komende jaren met 25 procent neerwaarts bij, omdat hij minder snelle groei van de pakketpost in Polen voorziet, in combinatie met hogere kosten, die maar deels door productiviteitswinst worden gecompenseerd.

Jefferies denkt wel dat InPost meer marktaandeel kan winnen in een omgeving met stijgende inflatie, omdat bezorging in een kluisje 30 procent goedkoper is dan aan de deur, en driekwart minder CO2 uitstoot.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront