Jaarvergadering OCI keurt dividend goed

Door ABM Financial News op 29 maart 2022 07:07 | Views: 6.909

Jaarvergadering OCI keurt dividend goed
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van OCI hebben maandag tijdens een buitengewone virtuele vergadering het dividendvoorstel goedgekeurd. Dit meldde OCI maandagavond laat.

Dit betekent dat er over de tweede helft van 2021 een dividend van 1,45 euro per aandeel zal worden uitgekeerd. Beleggers hebben de keuze om het dividend in contanten of in aandelen te ontvangen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Kruimeldief
1
Dit is de eerste uitkering, betaalbaar in juni. In oktober krijg je nog een keer, zie de OCI-site. Zelfs op deze koers, waarvan Fertiglobe alleen al zo’n €27 uitmaakt, maak je tot en met oktober ongeveer 9% rendement.
Kruimeldief
0
Hierbij dan:

Samenvatting dividendgevens OCI

Bron: dividendinfo.nl

Pagina OCI: www.dividendinfo.nl/oci

Update 28 maart 2022: Aandeelhouders keuren tijdens AVA dividend goed. Betreft een keuzedividend (uitbetaling vermoedelijk in juni) van 1,45 euro per aandeel (totaal omgerekend ongeveer 350 miljoen USD) over de tweede helft van 2021. Het dividend wordt standaard uitgekeerd in aandelen, tenzij de aandeelhouder kenbaar maakt dit in contanten te willen ontvangen. Voor oktober 2022 staat - mits de omstandigheden het toelaten - een 2e dividendbetaling gepland ter grootte van eveneens ongeveer 350 miljoen USD.

Update 14 februari 2022: OCI laat weten een start te maken met het teruggeven van kapitaal aan de aandeelhouders door middel van het uitkeren van halfjaarlijkse dividenden (zie ook rubriek: dividendbeleid). Het eerste halfjaarlijkse dividend van €1,45 per aandeel komt volgens OCI neer op een betaling van $350 miljoen. Dit bestaat uit een basisdividend van $200 miljoen (ongeveer 0,83 euro per aandeel) en een eerste variabele uitkering van $150 miljoen euro (ongeveer 0,62 euro per aandeel).

Dividendbeleid:
Update 14 februari 2022: Het "nieuwe"dividendbeleid van OCI gaat uit van een jaarlijks basisdividend van 400 miljoen euro (ongeveer 1,65 per aandeel), verdeeld over 2 halfjaarlijkse uitkeringen van 200 miljoen euro. Daar bovenop wil OCI variabele uitkeringen doen indien de vrije kasstroom daar ruimte voor biedt. In goede tijden zal het dividend dan hoger uitvallen. Eerder liet het bedrijf al weten dat een schuldenratio onder de 2 ruimte biedt om in 2022 kapitaal terug te kunnen geven aan de aandeelhouders. Dankzij verbeterde resultaten heeft OCI de schuldenberg weten te reduceren tot 2,2 miljard dollar, waardoor de schuldratio zakt tot 0,9.

Happy Hunting
mvdp
0
De uitkering is slechts contant - hetzij als kapitaalteruggave, hetzij als dividend. Dát is de keuze die je als houder krijgt.

Dus niet: 'dividend in aandelen', laat staan dat die keuze 'standaard' zou zijn. Standaard wordt 'kapitaalteruggave'.

Bron: persbericht OCI (en goed lezen).
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.