'InPost wint marktaandeel'

Door ABM Financial News op 1 april 2022 07:24 | Views: 5.023

'InPost wint marktaandeel'
Beeld: InPost

(ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in versneld tempo marktaandeel weten te veroveren in 2021, maar de hoge inflatie zal dit jaar op de winstgevendheid drukken. Dit oordeelde analist David Kerstens van Jefferies vrijdag.

InPost wist zijn aandeel op de zakelijke markt in Polen te vergroten met 4 procentpunten tot 48 procent. Het bedrijf had slechts beperkt last van de toegenomen concurrentie.

De hoge inflatie zal echter op de winstgevendheid drukken dit jaar. Kerstens schat de impact hiervan in op 5 procentpunt. 

Door de hoge inflatie worden pakketkluisjes echter aantrekkelijker dan bezorging aan de deur, zo meent Kerstens, en dat zal het marktaandeel nog verder aanjagen. De volumes kunnen volgens Jefferies met nog eens 15 procent stijgen in het lopende kwartaal, na een sprong van 97 procent in het eerste kwartaal vorig jaar.

Jefferies handhaafde het koopadvies op InPost met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel sloot donderdag 13,2 procent lager op 5,76 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
derftrep
0
quote:

Rein schreef op 1 april 2022 09:02:

Ik vraag me af waarom ABM dit naar buiten brengt!
Beinvloeden van het sentiment?
Toch een kaper op de kust?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.