SBM Offshore bouwt FPSO voor Esso

Door ABM Financial News op 5 april 2022 07:44 | Views: 6.315

SBM Offshore bouwt FPSO voor Esso
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore gaat de ONE GUYANA FPSO bouwen, dat voor de kust van Guyana zal worden afgemeerd. Dit maakte de oliedienstverlener dinsdagochtend bekend.

De FPSO wordt door SBM gebouwd, geïnstalleerd en dan voor een periode van twee jaar door Esso Exploration and Production Guyana gehuurd, waarna de opdrachtgever eigenaar wordt van de FPSO.

De ONE GUYANA zal worden ingezet op het Stabroek Block, dat voor 45 procent eigendom is van Esso. Hess Guyana Exploration heeft een belang van 30 procent en CNOOC Petroleum Guyana van 25 procent.

De nieuwe FPSO zal dagelijks 250.000 vaten olie kunnen produceren en kan 2 miljoen vaten olie opslaan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Ahold DelHansie
0
Na -wederom- een verontrustend bericht van IPCC gisteren is het nu toch een beetje dubbel om te lezen over dit soort investeringen van grote olie bedrijven.

Ik weet overigens heus wel dat olie voorlopig nog hard nodig is, maar daarom noem ik ook expres dubbel :).
Kruimeldief
1
Wees blij dat SBM er is. Ze produceren intussen niet alleen, op gelukkig minder belastende wijze voor het milieu, hun producten, maar wat weinig mensen weten, is, dat ze enorm bezig zijn met veelbelovende projecten betreffende energiewinning uit zeewater. Beweging van zeewater omzetten in elektriciteit, zònder slijtende bewegende delen.
Ga maar eens naar hun site. Koop dan na het lezen vandaag hun aandelen en over een paar dagen krijg je 6,5% dividend.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.