'Boskalis meer waard dan bod HAL'

Door ABM Financial News op 6 april 2022 11:18 | Views: 10.983

'Boskalis meer waard dan bod HAL'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO vindt het overnamebod van HAL op Boskalis ondermaats. Dit blijkt uit een rapport van analist Thijs Berkelder van ABN AMRO Oddo.

Op 11 maart meldde de analist reeds een koersdoel voor Boskalis van 38,50 euro, "autonoom dus zonder een overnamepremie", aldus Berkelder. Hij ging toen uit van circa 6,6 keer de EBITDA in 2023.

HAL is bereid 32,50 euro per aandeel Boskalis neer te tellen.

Een uitgebreide DCF-berekening door de analist van ABN AMRO vandaag rechtvaardigt een waardering voor Boskalis van 46,50 euro per aandeel. Daarmee geeft hij de minderheidsaandeelhouders "meer ammunitie".

"Mijn ervaring is dat veel M&A deals uiteindelijk op basis van DCF berekeningen worden onderbouwd en beklonken, en mijn DCF toont dus eveneens aan dat in mijn optiek het bod van HAL te laag is", aldus Berkelder tegenover ABM Financial News.

Het aandeel Boskalis noteert woensdag op 32,62 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
tmaster
1
Ik snap het even niet. Jaren lang noteren vele aandelen ruim onder de koersdoelen van analisten. Zij vinden iets waard en hangen daar hun (EIGEN!) waarde aan vast. Volgens mij is het op de beurs nog altijd zo dat het een vraag en aanbod spelletje is wat de beurskoers bepaald. Blijkbaar vindt niemand het aandeel 38,50 waard anders had dat wel op het bord gestaan toch? Als HAL op dat moment al boven de huidige koers gaat zitten met een goede premie en mogen zij dat toch gewoon dan gaan bieden? Als ABN het te laag vind hadden ze zelf maar boskalis aandelen moeten kopen als ze het te laag vinden staan?

prosus is toch ook veel meer waard dan de huidige 49 euro? Maar als niemand dat er nu voor wil geven is de actuele waarde gewoon 49 euro klaar.
seance
0
als een paar grootaandeelhouders iets meer willen kan er toch wel een paar euro bij komen? we zullen het gauw weten
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.