Beursblik: stevige omzetgroei Sligro voorzien

Door ABM Financial News op 19 april 2022 16:33 | Views: 3.787

Beursblik: stevige omzetgroei Sligro voorzien
Beeld: Sligro Food Group

(ABM FN-Dow Jones) Sligro heeft naar verwachting fors meer omzet geboekt in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit een consensusverwachting die is ingezien door ABM Financial News.

Analisten rekenen gemiddeld op een omzetgroei van 30 procent op jaarbasis, van 328 miljoen naar 426 miljoen euro.

ING rekent op een groei van 25 procent tot 409 miljoen euro. Zowel voor Nederland, waar het merendeel van de omzet vandaan komt, als voor België wordt een sterke groei op vergelijkbare basis voorzien.

Het aandeel is inmiddels weer gewaardeerd op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis, terwijl de food-service-sector qua omzetten nog 15 procent achter ligt bij het niveau van voor de pandemie, merkt analist Hans d'Haese van ING op. Kijken naar de koerswinstverhoudingen is de waardering van Sligro wel veel lager dan die van sectorgenoten, voegde hij daaraan toe.

Sligro gaf bij de jaarcijfers te kennen dat de maatregelen tegen het coronavirus aan het begin van het jaar druk hebben gezet op de omzet en de resultaten, terwijl de kosten van grondstoffen, lonen en energie sterk stegen. Het bedrijf zei toen te verwachten dat de consumentenprijzen deze hogere kosten zouden weerspiegelen.

"De kostenbesparingen en beperkingen in onze investeringsagenda hebben ervoor gezorgd dat we ook bij een lager omzetniveau winstgevend zijn en onze schuldpositie verder hebben kunnen terugdringen", zei CEO Koen Slippens bij de jaarcijfers op 3 februari.

Sligro publiceert de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs. ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 23,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.