Basic-Fit verwelkomt fors meer leden

Door ABM Financial News op 21 april 2022 07:47 | Views: 3.198

Basic-Fit verwelkomt fors meer leden
Beeld: Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het eerste kwartaal van dit jaar fors meer leden verwelkomd, terwijl er ook flink meer clubs werden geopend. Dit bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de uitbater van fitnessclubs.

In het afgelopen kwartaal steeg het ledenbestand naar 2,63 miljoen leden, een plus op jaarbasis van 46 procent en van 18 procent op kwartaalbasis. Basic-Fit voorzag ook circa 2,6 miljoen leden te hebben aan het einde van het kwartaal.

Er werden in het kwartaal 72 nieuwe clubs geopend, waardoor het totale netwerk aan clubs steeg tot 1.087.

De omzet trok ook flink aan van 10,7 miljoen euro vorig jaar naar 162 miljoen euro dit jaar. Vorig jaar werd Basic-Fit nog hard geraakt door de coronacrisis. Maatregelen dwongen de keten ertoe de deuren gesloten te houden.

CEO René Moos sprak van een sterke stijging van het aantal leden van meer dan 400.000 in het afgelopen kwartaal. "Dit werd bereikt terwijl er nog steeds enkele coronamaatregelen van kracht waren", aldus de topman, "waaronder een lockdown van twee weken in Nederland."

Eind maart had Basic-Fit 209 miljoen euro aan liquide middelen.

Outlook

Voor dit jaar verwacht de uitbater van fitnessclubs minimaal 1 miljoen nieuwe leden te verwelkomen, terwijl het clubnetwerk tot 1.250 clubs moet groeien. Per 21 april heeft Basic-Fit al 82 clubs geopend.

Verder wordt voor dit jaar gemikt op een omzet van 800 tot 850 miljoen euro met een onderliggende EBITDA van circa 240 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Fortuno
0
Kaspositie fors teruggelopen. In dit tempo kan BF zich helemaal geen nieuwe leden meer veroorloven. ;)
peter545
0
ScarJo
0
Meer leden meer kosten :)

Gewoon aandelen uitgeven, net als vorig jaar. Zal ik ook doen bij zo'n hoge koers.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.